perjantai 30. toukokuuta 2014

Elämäniloa ja energiaa liikunnasta

Kahden viikon liikuntapaussi on historiaa! Ajoin pyörällä tuhatta ja sataa, ehkä jopa miljoonaa. Nauroin ääneen enkä voinut lakata hymyilemästä leveästi viilettäessäni Meilahden tuttuja oikoteitä salille. Katsoin vastaan tulevia ihmisiä silmiin, ajoin lokkia takaa ja sitten karkuun. Jätin jopa kypärän kotiin, että vapaus tuntuisi suuremmalta. Niin minä ajoin kuin hullu, humaltuneena pyörästä, vapaudesta ja kylmästä tuulesta. Vielä nyt illallakin peiliin vilkaistessa sieltä katsovat takaisin nauravat silmät.

Oudointa kai, etten oikeastaan juuri edes kaivannut liikuntaa noina muutamana menneenä viikkona. Laiskottelin ja söin, näin ihmisiä. Muistan, että väsytti jotenkin tosi paljon joka päivä. Siinä oli kyllä kestäminen, kun toiset pääsivät lämpiminä päivinä aloittamaan beach volley- eli biitsikauden kunnolla. Vähän jopa välttelin biitsityyppejä tai ainakin biitsistä puhumista heidän kanssaan. En kuitenkaan kaivannut lajissa itse liikuntaa, vaan sitä koko pakettia. Sitä fiilistä, auringonporotusta, polttavaa hiekkaa varpaiden alla, hikisiä ihmisiä, mukavia ihmisiä, kosketusta palloon, onnistumisia, pieniä hetkiä pelin keskeltä, jännitystä, loppuun vedettyjä energioita.

Päädyin siihen, etten oikeastaan ole mitenkään urheilullinen. Oikeasti olen aika laiska vötkylä, joka helposti ja mielellään loikoilee päivästä toiseen. Todistettua tuli kuitenkin etenkin se, että liikunta tekee hyvää ihmiselle. Ehkä jopa erityisen hyvää laiskoille vötkylöille. Olin tänään töiden jälkeen ihan superväsynyt, mikään ei voinut kiinnostaa vähempää kuin ajatus salille lähtemisestä. Nuokuin huoneessa, välttelin ajatusta salista. Tuntui jopa vähän stressaavalta ajatukselta, että nyt taas pitäisi alkaa liikkua. Lopulta kuitenkin jotenkin ihmeellisesti puoliunessa lähdin liikenteeseen. Ja vau sitä fiilistä! Ensin pyöräilyn riemu, sitten salin tasainen treeni. Tauon jälkeen sitä tarkkaili omaa olemista ja suhtautumista treeniin tarkemmin. Tuntui tosi elävältä, kun syke nousi ensimmäistä kertaa pariin viikkoon yli leposykkeen. Tasainen, nopeasti hakkaava pulssi alkulämmittelyssä. Voimakkaita ihmisiä, painojen kaikuvia kolahduksia. Itse vähän heikkona, voipuneena, lihakset vavisten treenin loppuosassa.


En ole kahteen viikkoon ollut näin energinen. Tuntuu, että raajat painavat kauhean paljon enemmän kuin eilen, mutta ajatukset juoksevat ainakin kaksi kertaa nopeammin. Toivottavasti en koskaan anna periksi tuolle laiskalle minälle muuta kuin pakon edessä. Ehkä jopa tuo laiska minä tiesi jossain syvällä sisimmässään jo tätä päivää ennen, miten liikunta tekee hyvää. En pysty muuten selittämään, miksi lopulta nousin sängyltä töiden jälkeisessä väsymyksessä ja lähdin liikenteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti