perjantai 24. lokakuuta 2014

Hiljainen päivä

Joinakin päivänä mieli on tyhjä. Ei tunnu miltään. Toisten ajatukset eivät herätä itsessä ajatuksia. Voin kuunnella, mutten esittää ratkaisuja. Voin kuunnella, mutta vain, jos minulta ei odoteta suuria vastauksia.

Mielen autiomaassa on hiljaista. Lehdet ovat ruskeankeltaisia, syksyn sateiden ja alkutalven pakkasen riuduttamia. Ilma on hiekkamyrskyn jäljiltä sameaa. Sameus on erilaista kuin sumu. Sumu raikastaa, kosteuttaa, antaa hapen virrata keuhkoihin; sameus vain hämärtää. Aurinko on harmaa, sitä voi katsoa kerrankin paljain, avoimin silmin. Hiekkapöly keuhkoissa tekee omaa myrskyään. Sameus on sekä sisällä että ulkona.

Toisinaan, kun maailma on harmaa ja hiljainen, on parempi olla kuin aikoihin. Ei oikeastaan ole olemassa maailmaa, vaan mielen kartta rajoittuu siihen, mitä silmät näkevät. Ulkopuolen hälinä lakkaa olemasta, kiire unohtuu.


Olemassaolo huoneessa pysähtyy paikoilleen, kello lakkaa kulkemasta. Annan kaiken olla, ihan olla vaan. Annan kasvojeni tehdä auringon. Tämä aurinko on kirkas, kirkkaampi kuin mitä kirkkaus voi ikinä tarkoittaa. Tämä aurinko on hiekkamyrskyn kaveri. 

2 kommenttia:

  1. Annika, kirjoita joskus taas runo. Nyt tuli sellainen olo, että haluaisin lukea sun runoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vai runoilemaan pitäisi alkaa. Se sykli taitaa nyt hetkeksi olla ohitse. Heitän vastaehdotuksen että entä jos sinä kirjoittaisit runon? Ootko ikinä kokeillu?

      Poista