lauantai 20. syyskuuta 2014

Lukutoukat kokoontuu

Kävin eilen ekaa kertaa elämässäni kirjapiirissä. Kirjapiiri, lukupiiri, kirjallisuuspiiri – piiri kumminkin. Meitä oli paikalla kuusi, ja ekan kerran teema oli kunkin lempikirjat.

Melkein jokaiselle tuotti vaikeuksia valita vain yksi lempikirja. Olisi tehnyt mieli valita lempikirja kustakin kirjakategoriasta, esimerkiksi lempifantasiakirja tai lempirunokirja. Sitten kirjoja alkoi kuitenkin tipahdella, enkä ollut lukenut yhtäkään noista muiden lempikirjoista.

Kirjoittelin nimiä ylös, innostuin muutamista todella. Ensimmäiseksi aion mennä lainaamaan Ladaromaanin (nuortenkirja) ja Stephen Kingin kauhukirjan.



Itse suosittelin kirjapiirissä lempikirjanani tietysti Torkkia. Muita mainitsemiani kirjoja olivat Eve Hietamiehen Yösyöttö ja Tarhapäivä (loistavaa huumoria) sekä Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville (teemaan sopiva nimi).

Kirjapiirissä oli kummallista olla, kun kukaan ei oikeastaan ollut samanlainen lukija kuin itse. Oli hankala samaistua toisiin. Taisin olla aika väsynyt parin päivän muuttourakasta, ja olisin siksi kai kaivannut samaistumista ja jotain tosi helppoa. Keskustelu aaltoili muun muassa minä-kertojassa, jaarittelevassa kirjoittamistyylissä, kirjastoissa, lukemistahdissa, kirjan valitsemiseen vaikuttavissa tekijöissä, kuunnelmissa, runoissa ja näytelmissä.

Vaikka ensimmäinen kirjapiirikokemus oli minun osaltani vähän ristiriitainen, ei kyllä haittaa, että tuli mentyä. Piirin avulla lukulistallani odottaa taas paljon uusia, jännittäviä teoksia. Seuraavan kerran teema on Ernest Hemingway, joten myös hänen joku kirjansa on lukulistalla.

Olisi ihan älyttömän hienoa kuulla sinun lempikirjastasi! Ihan vain vaikka nimi ja kahden sanan perustelu niin kuin minä kerroin Hietamiehen kirjoista. Tai sitten vaikka romaanin verran perusteluita, niin kuin kirjoitin blogikirjoituksen Torkista kerran. Ihmisten lempikirjat lämmittävät mieltäni aina niin paljon.

2 kommenttia:

  1. Hei, tosi vaikea nimetä vain yksi. Lopulta päädyin valitsemaan Tolkienin Taru Sormusten Herrasta. Perustelu, sopivasti mystinen, jännittävä, kiireetön omalla tavallaan, riittävän pitkä upea tarina...Muita merkittäviä, esim Sariolan Mauri koko tuotanto. Kalle Isokallion Putkimies Pietarista jne
    i.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun jaoit lempikirjasi! Ite en oo lukenu noista kuin Tolkienin. Se on minusta siitä jännä kirja, että ihmiset yleensä olettavat sen olevan yksi lempikirjoistani. Pidin siitä ihan, mutta myös tylsistyin aina välillä, ja loppu meinasi jäädä suorastaan lukematta. Mietin, että lukukokemukseen varmaan vaikuttavat kirjan sisällön lisäksi oma fiilis, elämäntilanne jne. En tiiä, ehkä pitäis joskus lukea Taru sormusten herrasta uusiksi.

      Mielenkiintoisia nuo muut valintasi. Täytyy melkein kokeilla joskus!

      Poista