perjantai 1. elokuuta 2014

Synkkiä pilviä taivaanrannassa


Mistä kirjoittaisin? Mistä kirjoittaisin, kun pää on raskas väsymyksestä? Silmät vielä aamurähmässä, nenä tukkoinen, aivot käyvät hitaasti. Sormet, jotka joskus lensivät näppäimistöllä, vaeltavat nyt hitaasti. Suussa maistuu paha, kahvin ja aamuisen ruisleivän sekoituksen jälkimaku.

Haaveet eivät tänään yltä edes huomiseen; silmät näkevät vain muutaman tunnin eteenpäin. Toiveena on päästä päiväunille. Painaa pää tyynyyn, unohtaa hetkeksi kaikki, antaa raskaan olon valua jäseniin vapaasti.

Elämäni surut ovat pieniä, ilot suuria, mutta tämä päivä on vääristynyt. Tämä hetki on vääristynyt. Surut murtautuvat mittakaavoistaan, kasvavat, paisuvat valtaviksi. Ilot tukehtuvat niiden alle.

Ajattelen surullisia asioita.

Mietin biitsin viikkokisoja, joissa menetin malttini. Vastapuolen pelaajan syötöt olivat vaikeimpia koskaan kokemiani, ja teki mieli istahtaa hiekalle lannistuneena. Pallot lensivät mihin sattuu, olin taas kuin aloittelija. Jossakin vaiheessa pahin terä syötöistä katkesi, ne olivat taas normaaleja, mutta minä olin edelleen siellä hiekalla istumassa. En pystynyt kokoamaan itseäni.

Tiistaina heräsin jalkavaivaisena. Torstaina menin lääkäriin, joka epäili rasitusmurtumaa. Hoitona lepo plus kolme särkylääkettä päivässä. Olin shokissa, mutta suunnittelin taas illalle pelejä. Olin kuin teiniangsti, joka periaatteestakin taistelee auktoriteettien sanomisia vastaan.

Joskus tuntuu niin hyvältä rypeä hetki jossain todella syvällä pimeässä. Hetkeen ei ole pakko nauttia mistään, ei tuntea mitään hyvää, saa unohtaa positiivisuuden ja ikuisen hymyilyn. Jos joku tuollaisena ankeuden hetkenä tulisi ja sanoisi, että huomenna aurinko varmaan taas paistaa, saattaisin motata nyrkillä naamaan. Eikö hetken synkkyyteni ole sallittua? Kuka keksi säännön, että pitäisi olla loputtomiin positiivinen?

Yhtenä kesäiltana vastikään oltiin käyty uimassa Bodominjärvellä. Ajeltiin siinä moottoritietä takaisin Helsinkiin, ja laskeva aurinko väritti taivaalla upeasti kumpupilviä. Pilvissä näytti olevan kultareunat. Minä ihailin niitä, rakastin jälleen kerran maailman kauneutta. Silloin yksi kaverini kommentoi, ettei kaikissa pilvissä tarvitse olla kultareunoja. Niin, se on ihan totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti