keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Toisinaan sitä haluaisi lähteä lentoon



Toisinaan sitä haluaisi lähteä lentoon, mutta maa vetää puoleensa. Jalat ovat painavat, yhä painavammat mitä enemmän mieli liitää. Keho uppoutuu syvemmälle maan pintaan ja pinnan alle jokaisella astutulla askeleella. Tuntuu kuin maa olisi hyvin hienojakoista hiekkaa, on vaikea astua edes yhtä kiihdyttävää askelta. Kädet ovat rautaa, tiiliskiviä, märkää paperimassaa. Ne eivät lennätä kehoa; ne eivät edes nouse yrittämään.

Ongelman täytyy olla joko asenteessa tai luonnonlaeissa. Yritänkö tarpeeksi vai yritänkö liikaa? Vai onko haluni mahdottomuus?

Istun alas, kuljetan kättäni maan rosoisia reunoja pitkin. Tunnen elämän, sen juuret ja alun. Elämä haluaa ylös, kohti aurinkoa. Nostan katseeni, tuijotan harmaata pilvimassaa.

Hurjan hetken halajan viimaan, tuiskuun, tekemään syöksyjä pilvimassoihin. Sitten nauru nousee kuplimaan kurkkuun, pulppuaa ulos, valtaa tilaa nopeammin kuin mikään fyysinen lentäjä voisi tehdä.

Kasvatan juureni maahan, toivon aurinkoa ja vettä ja ravinteita. Juurrutan itseäni kunnes taas hetken huumassa katkon juuret nopeasti, lentämisen halusta. Sitten palaan, kastelen maata. Annan auringon taas paistaa ja toivon kasvaa.


Kuvien lähde: freedigitalphotos.net, thaikrit & amenic181


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti